رئیس فدرال رزرو شیکاگو، آوستین گولسبی، روز پنجشنبه اعلام کرد که به دلیل سطوح بالای عدم قطعیت ناشی از تعرفههای تجاری شدید، رویکرد احتیاطی برای سیاست پولی ضروری است، در حالی که نشانههایی از استحکام بازار اوراق قرضه دولتی ایالات متحده تحت فشار بالا دیده میشود.
گولسبی به خبرنگاران گفت: “من فکر نمیکنم که هیچگاه چیزی را از میز بردارید — افزایش، کاهش یا حفظ نرخها — اما وضعیت فعلی که سوالات زیادی را مطرح میکند، بیشتر به این سمت میرود که باید صبر کنیم و ببینیم این مسائل چگونه حل میشوند.”
وی ادامه داد که “حداقل سطح اقدام در حال حاضر کمی بالاتر است” زیرا مقامات بانک مرکزی در حال بررسی دادهها هستند تا ببینند اقتصاد چگونه به اقداماتی که دولت ترامپ برای افزایش شدید قیمت واردات انجام داده، واکنش نشان میدهد.
گولسبی اظهار کرد که تعرفههایی که رئیسجمهور دونالد ترامپ دنبال کرده، حتی زمانی که کاهش یافتهاند، همچنان بسیار بالا هستند و تأثیری بر اقتصاد خواهند داشت که سیاست پولی قادر به مدیریت آن نیست.
وی افزود: “هیچ کتاب بازی عمومی برای اینکه بانک مرکزی چگونه باید به افزایش مالیات واردات پاسخ دهد وجود ندارد”، زیرا این تعرفهها یک شوک استاگفلاسیونی ایجاد میکنند، یا دورهای که در آن هم تورم بالاتر و هم رشد اقتصادی پایینتر است.
با وجود عدم قطعیت بالا، گولسبی بیان کرد که اگر این مسائل حل شوند و تورم کاهش یابد، همراه با عملکرد قوی بازار کار، “من هنوز فکر میکنم که در مدت یک تا دو سال، ۱۲ تا ۱۸ ماه از حالا، نرخها پایینتر از سطح فعلی خواهند بود.”
گولسبی همچنین اشاره کرد که اگرچه بازارهای مالی تحت فشار قرار گرفتهاند، این مشکل منحصر به داراییهای ایالات متحده نیست و در دیگر بازارها نیز دیده میشود. وی افزود که با وجود نوسانات شدید در بازدهی اوراق قرضه خزانهداری، موفقیت اخیر اوراق قرضه دهساله ایالات متحده برای او “راحتی” به همراه داشت.
وی همچنین اظهار کرد که همچنان اوراق قرضه دولتی ایالات متحده را به عنوان یک پناهگاه امن میبیند و گفت: “زمانی که به سمت امنیت میروند، هنوز هم به نظر میرسد امنترین دارایی در جهان، اوراق قرضه بلندمدت خزانهداری است.”
چشمانداز ریسک
گولسبی این سخنان را یک روز پس از آن بیان کرد که رئیسجمهور ترامپ تعرفههای سنگین را بر دهها کشور معکوس کرد، اما فشار بر چین را افزایش داد. تغییر در تعرفهها باعث شد تا بازارهای سهام جهانی روز چهارشنبه افزایش یابند، اما سهام ایالات متحده در روز پنجشنبه مسیر خود را تغییر دادند.
برخی از بانکهای بزرگ پیشبینی کردهاند که اقتصاد به زودی وارد رکود خواهد شد. همچنین، بازارهای مالی کاهش نرخ بهره شدیدتری را پیشبینی کردهاند و انتظار دارند که فدرال رزرو برای حمایت از بازار کار حتی با تورم بالاتر از هدف ۲٪ خود و احتمال افزایش بیشتر تعرفهها، اقدام به کاهش نرخ بهره کند.