فهرست مطالب
وزیر دفاع ایالات متحده، پیت هگزث، روز یکشنبه اعلام کرد که ژاپن نقشی حیاتی در مقابله با تهدیدات نظامی چین دارد و اجرای برنامه ارتقای فرماندهی نظامی آمریکا در ژاپن بهزودی آغاز میشود.
هگزث در دیدار با وزیر دفاع ژاپن، ژن ناکاتانی، در توکیو گفت:
«ما روحیه جنگاوری مشترکی داریم که نیروهای ما را تعریف میکند. ژاپن شریک ضروری ما برای بازدارندگی در برابر تجاوزگری نظامی چین، بهویژه در تنگه تایوان است.»
او ژاپن را «سنگبنای صلح و امنیت در منطقه ایندو-پاسیفیک» خواند و تأکید کرد که دولت ترامپ همچنان بر تقویت همکاریها با این متحد آسیایی کلیدی خود متعهد است.
تغییر ساختار فرماندهی مشترک آمریکا در ژاپن
در تیرماه گذشته، دولت بایدن اعلام کرده بود که قصد دارد ساختار فرماندهی نظامی آمریکا در ژاپن را بازطراحی کند تا همکاری با نیروهای ژاپنی افزایش یابد. این طرح شامل انتصاب یک فرمانده عملیاتی مشترک در ژاپن است که با فرمانده تازهتأسیس نیروهای دفاع شخصی ژاپن هماهنگ خواهد بود.
حضور نیروهای آمریکا در ژاپن
ژاپن میزبان حدود ۵۰ هزار نیروی نظامی آمریکا، اسکادرانهای هواپیماهای جنگی و تنها ناو هواپیمابر عملیاتی آمریکا در خارج از کشور است. این نیروها در طول ۳۰۰۰ کیلومتر جزایر شرق آسیا مستقرند که چین را از اقیانوس آرام غربی محدود میکند.
در حالی که ژاپن بودجه نظامی خود را دو برابر کرده و بهدنبال خرید موشکهای دوربرد است، اما قانون اساسی پساجنگ این کشور که توسط آمریکا تدوین شده، همچنان محدودیتهایی در اجرای عملیات نظامی فرامرزی برای ژاپن ایجاد کرده است.

همکاری دفاعی جدید بین توکیو و واشنگتن
هگزث و ناکاتانی توافق کردند:
- طرح تولید مشترک موشکهای هوا به هوای برد بلند AMRAAM را تسریع کنند
- و امکان همکاری در تولید موشکهای دفاع هوایی SM-6 را بررسی کنند، تا کمبود تسلیحات جبران شود.
همچنین هگزث از ژاپن خواست دسترسی گستردهتری به جزایر جنوب غربی استراتژیک این کشور، در نزدیکی دریای چین شرقی، فراهم کند.
حاشیه جنجالی: پیام سری روی اپلیکیشن Signal
در جریان سفر رسمی هگزث به آسیا، افشا شد که او اطلاعاتی از حملات قریبالوقوع آمریکا به یمن را در گروهی در اپلیکیشن Signal به اشتراک گذاشته است. این گروه شامل افراد مشهوری چون:
- جفری گلدبرگ (سردبیر مجله آتلانتیک)
- تولسی گبرد (رئیس اطلاعات ملی آمریکا)
- جان رتکلیف (رئیس CIA)
- و مشاور امنیت ملی، مایک والتز بوده است.
هگزث روز یکشنبه به پرسش خبرنگاری در مورد ارسال احتمالی اطلاعات محرمانه پاسخی نداد.
گبرد در کنگره گفت:
«این وزیر دفاع است که تعیین میکند کدام اطلاعات طبقهبندی شدهاند.»